top of page

Těhotenské focení

Aktualizováno: 7. 4. 2022


Kdy vyrazit na těhotenské focení? Pravidlo je 7-8 měsíc. Konkrétně v období, když už máte pocit, že je bříško dobře vidět, ale zároveň nejste oteklá, protivná a neohebná, takže to opravdu nenechávejte na poslední dny před porodem. Nejen, že riskujete, že se focení nestihne realizovat, ale také to není žádná výhra v loterii pak koukat na fotky a říkat, hej fuj jsem úplná velryba. Smějete se, nebo se snad při čtení těchto řádků na mě zlobíte a máte vrásku na čele? Tak věřte, že mluvím z vlastní osobní zkušenosti a za to, jak na fotce vypadáte, nemůže většinou fotograf, ale to, že jste to nechala na poslední chvíli.


Takže opět je důležitý výběr fotografa, nevybírejte podle nejlevnější ceny, první a to hlavní (platí to vždy), co vás musí zajímat, jsou fotky jako takové.


Řekněte si, jestli chcete fotit venku, nebo v ateliéru. či u vás doma, jestli sama, nebo s přítelem (přítelkyní), manželem (manželkou), prostě dárcem spermatu (nevím kolik ještě rolí dnešní společnost pro partnera/ku určila, tak se omlouvám, že jsem nepojmenovala váš konkrétní případ).


Na focení vyrazte s dobrou náladou, fotkou z UTZ (ne s tou z 3D ultrazvuku, kde je detil obličeje), botičkami, nebo bodyčkem pro miminko. Můžete si vzít několik různých outfitů, příjemné na fotky je se sladit, stará dobrá kombinace bílá a denim nikdy nezklame. Barvy vždy doporučuji spíše tlumené, nebo světlé, křiklavé mají tu vlastnost, že se odráží na pleť a při focení to není zrovna ideální.


Fotografovi řekněte svoji představu. zda chcete bříško holé, nebo jen oblečené. Vyříkejte si také s druhou polovičkou, zda budete chtít fotky s pusinkováním bříška, nebo je to pro vás už za hranou.


Fotky ode mě dostanete ještě v období těhotenském, po porodu už řeším jen ty newborn. (Tedy pokud nedorazíte těsně před termínem a výběry fotek posíláte z porodnice). Stává se mi, že mi chodí lidi na newborn a pláčou, že ty těhotenské ještě stále nemají. tohle není můj styl.


Jak dlouhé focení je? Záleží na počtu účastníků. Pokud fotíte jen s partnerem, je většinou focení rychlé (kolem 30 minut). Snažím se doprovod dlouho netrápit. Pokud jdete s dalšími dětmi, čas se odvíjí od 30 do 60 minut. Přizpůsobuji focení náladě mladších účastníků. Pokud víte, že na dítko platí úplatky, vezměte je s sebou. Já žádné sladkosti nenabízím, nejsem "úchyl před školou" a hlavně nevím, jestli dítka mohou sladké, nebo ne, nebo ani to, co jim chutná... Svá dítka znáte nejlíp a také víte, co na ně nejvíce platí. Ale na focení vychovávání není ideální stav, prostě řvaní a plácanec nejsou úplně ta top cesta. Musíme vymyslet, jak dítko uvolnit a přimět hrát s námi, ne ho úplně zaseknout. O počtu účastníků informujte před focením, ať si člověk neřekne v pohodě, to bude rychlé. S dětmi je to na dýl, je tedy určitě fajn říct si to. Ať si další focení plánuji s dostatečnou rezervou.



Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ceník 2024

bottom of page