top of page

Svatební focení 2024

Aktualizováno: 17. 3.

Chystáte svatbu v roce 2024 a oslovily vás mé fotky? Napište si o svůj termín. V této svatební sezóně opět budu brát pouze do 15 svateb, abych vám zaručila rychlé dodání fotografií a každé ze svateb se mohla věnovat naplno.



Co svatebnímu dni předchází? Pro rezervaci termínu je nutné uhradit zálohu ve výši 2000 Kč. Kontaktujte mne prosím až v moment, kdy máte svatební termín potvrzený a zamluvené vaše vysněné místo. Ať pak nejsou zbytečné zmatky, posouvání termínů tam a zpět a ve finále nezjistíme, že už pro vás kapacitu nemám, pamatujte na to, že záloha je nevratná.


Všem doporučuji předsvatební focení. Nezabere to moc času, vy získáte představu o průběhu novomanželského focení a o stylu mé práce. Následně pak bude pro nás celý svatební den pohodovější a bez stresu z focení, nebo fotografky samotné. Opravdu není možné počítat s tím, že dorazím 30 minut před obřadem a první moment, kdy se spatříme bude až, když vás rodiče provedou uličkou. Nestihneme si připomenout základní věci, nesladíme se, celý den proběhne křečovitě a novomanželské focení bude pro vás velkou neznámou a řešit během focení, že jste si to představovali celé jinak, je bohužel úplně mimo realitu. Na předsvatební schůzku přijďte už s nějakým harmonogramem, stačí pár záchytných bodů, kdy mám dorazit, čas obřadu, čas hostiny, krájení dortu, první tanec (pokud víte, kdy byste focení uvítali, tak i čas focení, případně doladíme na schůzce). Není nutné dělat mezi různými částmi veliké rezervy, na focení se mnou počítejte 45 minut (pokud chcete fotit s potomky, tak tam určitě čas přidejte). Sdělte mi i jestli plánujete nějaké tradice (chomout, rozbíjení talíře, panáky, společné jezení polévky, házení kytice).


Pamatujte prosím také na to, že svatební fotografie je reportáž, proto mějte na paměti, že fotografie prochází pouze úpravou v rozsahu barevného stylu, expozice, ořezu. Část novomanželského focení je jediná, která podléhá mírné retuši. Proto prosím pečlivě vybírejte svatební šaty (i vhodné spodní prádlo), vizážistku a kadeřnici (dnes už dělá vizážistka obojí, jak makeup, tak účes).


Kvalita výsledných fotografií záleží i na svatelných podmínkách, v případě, že zvolíte tmavé místo, neočekávejte vysokou kvalitu fotografií. Přípravy nevěsty i ženicha by měly probíhat ve světlém a čístém prostředí, pokud tyto podmínky nemáte, samozřejmě udělám pro fotku maximum, ale berte v potaz to, jaké jste podmínky pro focení vytvořili. Přes den pracuji s přirozeným světlem, blesk používám pouze na večerní, noční party. Prskavkové focení doporučuji bezprostředně po západu slunce, kdy je obloho tmavě modrá a fotky jsou tak mnohem zajímavější. Zajistěte dostatek prskavek (minimálně 40 a délku volte určitě od 40 cm nahoru), fotky vznikají bez blesku za použití pouze světla z prskavek a proto je potřeba jich mít dostatek a i mít dostatečnou dobu hoření. Jaké je praxe s malými prskavkami? Než si vůbec hosté prskavky zapálí, tak ani při sebelepší organizaci, nebudou hořet všehny současně. Hosté v tuto hodinu byvají už docela společensky unavení a spolupráce je s nimi složitější, takže věřte tomu, že v případě klasických krátkých prskavek, dohoří dřívem než začneme fotit. Prostě to tak nefunguje. Také si rozmyslete, zda to chcete spojit s tancem, nebo jen vytvoříme hlouček a špalír a budeme blbnout u focení, pusinky, objímaní a tak :-) za sebe doporučuji bez tance, nebo ho zařadit až po focení, s dlouhými prskavkami na to prostor je. Prskavky fotím v rámci balíčku nadstandard.


V případě focení vašeho dne v rozsahu 8, nebo 12 hodin vás požádám o bezlepkovou variantu jídla. Pro mnohé je zajištění jídla a pití pro fotografa, kameramana samozřejmostí, pokud to samozřejmost pro vás není, zvolte prosím jiného dodavatele (děkuji).


Vaše fotografie zpracuji co nejdříve, nejpozději však do 5 týdnů od svatby. Odevzdávám je v elektronické podobě nahrané na dřevěný USB disk v krabičce. ​ Platba zálohy ve výši 2000 Kč probíhá převodem na účet po zamluvení termínu. Doplatek na základě vystavené faktury po vaší svatbě, pokud chcete doplatit přímo ve svatební den hotově, prosím řekněte mi to předem, ať připravím potvrzení.


Určete si vztyčného důstojníka, který mi bude k ruce (vysvětlí ještě nějaké podrobnosti k harmonogramu, případně pomůže s organizací hostů při skupinovém focení). Nahlaste mi jeho telefonní číslo, abych se na něj mohla obrátit v případě, že budu muset na poslední chvíli něco řešit, nebo pro lepší navigaci na místo. ​


Důležité nač vás musím upozornit, požádejte prosím své hosty, aby při obřadu nepoužívali své mobilní telefony a fotoaparáty. I když si to neuvědomují, kazí tak záběr, buď do něj prostě vlezou, nebo se o fotku se mnou jsou schopní porvat a přijdete tak o důležité chvíle. Pokud takový nadšený fotograf záběr zkazí, nebo se se mnou srazí a přeruší focení, nenesu za to zodpovědnost a není tedy možné při chybějícím záběru požadovat náhradu. V případě mobilních telefonů, budete mít jako pozadí lidi s černou plackou místo hlavy třeba u vašeho polibku, pokud s takovými fotkami problém nemáte, tak je ode mne dostanete, ale od hostů, kteří ten telefon drželi, dostanete jen svě fotky zezadu, já vás fotím převážně z pohledu oddávajícího, tak si zvažte, co je lepší, vy zepředu a v pozadí hosté s obličeji a nebo černé, možná i vícebarevné obdélníčky a spousta mobilovek vašich zadních partií :-)


Přípravy a jejich focení probíhá vždy u balíčků standard a nadstandard. Není možné přípravy prostě škrtnout a udělat místo nich focení prskavek v rámci standardu. ​


Novomanželské focení určite v rámci harmonogramu u balíčků standard a nadstandard zkuste naplánovat na pozdější čas, abychom dosáhli co nejhezčích záběrů, když je sluníčko už níže na obloze, v letních měsících je focení nejlepší (cca. od 18:30 a později), někdy to samozřejmě možné není kvůli organizaci, ale když hostům připravíte zábavu na půlhodinky, určitě se bez vás obejdou.


Obsazené termíny:

20.4.2024

4.5.2024

18.5.2024

15.6.2024

22.6.2024

20.7.2024

31.8.2024

7.9.2024


CENÍK

Svatební focení


Balíček mini

Pouze obřad, skupinové focení po obřadu a novomanželské fotografie: 8500 Kč - v ceně minimálně 150 ks upravených fotografií (max. 2 hodiny focení)


Balíček standard 8 hodin focení - příprava nevěsty, obřad, hostina a focení novomanželů, krájení dortu, novomanželský tanec 15500 Kč - v ceně minimálně 400 upravených fotografií + 50 kusů v ČB variantě (obsah balíčku je pevně daný, začínáme přípravami vždy, chcete-li fotit večerní program je nutné navýšit balíček).


Balíček nadstandard 12 hodin focení - příprava nevěsty, ženicha, obřad, hostina a focení novomanželů, krájení dortu, novomanželský tanec, focení s prskavkami, nebo bez.

19000 Kč - v ceně minimálně 550 upravených fotografií+150 kusů v ČB variantě + tisk 50 ks fotografií dle vašeho výběru.


Každá další započatá hodina nad rámec balíčku 2000 Kč.

Pokud mne chcete pozvat i ke svatebnímu stolu, požádám o bezlepkovou variantu jídla. Moc děkuji.


Předsvatební focení

(doporučené u balíčků standard a nadstandard): Cena focení je 1500 Kč za 5 upravených fotografií v elektronické podobě. Úprava fotek nad rámec balíčku je 100 Kč za ks.


Cestovné

Při cestě za Vámi přičtěte prosím cestovné. Cestovné do 40 km u balíčku nadstandard zdarma, nad 40 km 8 Kč za km (cesta tam i zpět z Bučovic 685 01).

Nosím s sebou vždy dva fotoaparáty, které používám souběžně. Aby byla jistota, že fotky mít budete.


Místa, kde jsem už fotila

Dvůr Honětice

Oranžerie Habrovany

Zámek Slavkov (radnice, kaple)

Zámek Bučovice (zahrada, velký sál) a radnice Bučovice

Zahrádka na Střeláku a tančírna u Antroposu

Hájenka Zátoky Dlouhé (Vysočina)

Rybník Lysovice

Vinný sklep Krýsa (Kostelec)

Hospoda Bez Lípy Nětčice a Podzámecka zahrada Kroměříž

Vinné sklepy u Jeňoura Prušánky

Hájenka ve Studnici u Vyškova

Kozojedský dvůr

Kostel svatého Petra a Pavla Podbřežicě

Obora Ježov

Hotel Vinohrad Milotice

Obřadní síň Brno Židenice (Lazaretní)

Obřadní síň Náměstí SNP Brno

Radnice Rakvice

Zlatá Rybka Tučapy


Co následuje po svatbě

Do dvou až čtyř dní se vám pokusím do zaheslované galerie nahrát několik fotek (5 - 10 ks) jako ochutnávku. Do této galerie budu postupně přidávat další fotky a až budou kompletní, budu vás písemně informovat. Následně fotografie nahraji na dřevěné USB v krabičce a pokud máte balíček nadstandard včetně 50 ks fotek v tisku, budu čekat na váš výběr a až potom odesílám/předávám. V případě nižších balíčků USB předávám osobně (chcete-li se za mnou zastavit), nebo odesílám poštou na vaši adresu.


Jak rychle můžete fotky očekávat?

Pravidelně jsem kompletní zakázku odevzdávala do 14 dní, budu se i nadále snažit o rychlé dodání (nestane-li se něco vyjímečného, fotky kompletně nahraji do galerie do 5 týdnů, pokud nějaká situace přeci jen nastane, bohužel stát se může, budu vás vždy písemně informovat).


Doporučení pro svatební den


Pravidlo číslo 1: věřte, že nad čím mávnete rukou a řeknete, to je dobrý, tak na fotkách to dobrý úplně nebude. Když něco odfláknete v přípravách vy, nebude dohánět fotograf v postprocesu není to jeho povinnost, svatební focení je reportáž, tedy povinnost zachytit důležité okamžiky a ne uklízet a dolazovat nedostatky v samotném místě konání, v make-upu, oblečení, nebo účesu, nebo vzhledu místa. Jediná část, která podléhá retuším je novomanželské focení. Na to opravdu pamatujte a není to jen můj případ. Také vím o fotografech, kteří neretušují vůbec a ani tuto podstatnou část, kterou chcete mít třeba na obraze v obýváku nad sedačkou, či v ložnici nad postelí.


Vizážistka

Určitě doporučuji vybrat účes a makeup v jednom. Ušetříte spoustu starostí a času. Kadeřnice většinou požadují, abyste dojela k nim brzy ráno. Vizážistky už v dnešní době líčí a češou úplně běžně.

Líčení: vybírejte velmi pečlivě a jděte na zkoušku, make-up si po zkoušce určitě neodličujte a podrobte ho zátěžovému testování. ujistěte se, že budete mít voděodolnou řasenku, i když víte, že nepláčete, tak když je vedro, nebo trošku shon, tak se Vám může řasenka snadno otisknout na víčka. Pozor taky na rtěnku na zubech. Nemusíte vybírat podle značek, které má paní nakoupené, ani ty nejdražší nejsou zárukou toho, že líčení vydrží, spíše jděte po referencích (ale po referencích, kdy se nevěsta opravdu kontrolovala v zrcadle, ne po těch, kdy vám ukázala vyretušované snímky z focení. Líčení volte úměrně tomu, jak jste zvyklá se líčit, černé tlusté linky zmenšují oko a in už dle mého moc nejsou.


Účes: vyberte společně takový, který Vám bude vyhovovat, máte li kulatější obličej, nezvýrazňuje ho ulíznutými vlasy. Pokud Vám vlny nedrží, tak na nich netrvejte, ať na novomanželském focení nevypadáte jako “zmoklá slépka” (nenašla jsem vhodnější termín, omlouvám se).


Nehty - pozor na ně, nemusíte si před svatbou nechat nalepit dlouhatánské gelovky, se kterými se na toaletě ani nevytřete, ale stačí pouze lehce upravit ty vaše. Dohlédněte i na ruce ženicha, mnohdy když chceme fotit detail prstýnků na ruce zjistíme, že ženich si nehtíky tak nějak pozapomenul ostříhat, nebo očistit, hele jako stane se, ale mít řepu za nehty ve svatební den není úplně ideální stav :-)


Ve svatební den než si Vás paní vezme do parády, se ujistěte, že si pamatuje, co bylo na zkoušce a případně jí ukažte i fotku, ať Vám nenačeše, nebo nenalíčí něco úplně jiného.


Na přípravy si oblečte kousek, který můžete rozepnout a vysléci, ne nic, co musíte následně přetahovat přes hlavu.


Svatební šaty

Volba šatů je velice důležitá, opravdu musí padnout, pokud nesedí výstřih (něco Vám do něj chybí, nebo přebývá, vyberte jiné), nebo Vám dělá korzet faldík na zádech, protože prostě mají špatný střih veřte, že nejsou ty pravé. Pokud musíte mít pod šaty stahovací prádlo, tak je také nechejte v salonu, v moment, kdy Vám při pohybu prádlo změní směr, tak se z něj vyhrnou části, které nechcete ukazovat, ale bohužel ukážete, ať už dříve, nebo později. Chcete odvážný model, počítejte s tím, že pod takové šaty musíte na ostro. Neexistuje, aby Vám ze šatů lezla podprsenka byť i tělová. Pozor také na ty kruhové spodničky, pokud jsou šaty s nějkou jednoduchou hladkou sukní, tak ten kruh většinou dělá jak bych řekla no prostě pěknej bordel, pod tylovou sukní z více vrstev se určitě v pohodě ztratí.


Vezměte si s sebou poradce, který Vám opravdu poradí. Ať Vám řekne, zda něco leze, nebo neleze, nebo snad prosvítá, nafoťte si šaty na sobě ze všech stran.


Ve Váš velký den si nenasazujte věci, které Vám otlačí své části do kůže (ramínka od podprsenky, gumičky od ponožek, gumičky na ruce, hodinky...) Máte tetování, které na fotkách mít nechcete? Vyberte takové šaty. které ho skryjí, pokud ho chcete přiznat, tak ho přiznejte (focení je z 90% reportáž, nezapomínejte na to).


Umažete se? Nedrhněte to, nechte to být, jen flek zvětšíte a tím víc na něj přitáhnete pozornost. Pokud budete mít speciální požadavek na retuše na kompletní balíček fotek, odsouhlaste si předem s fotografem a dohodněte si navýšení ceny (odstranění jizev, tetování, pokud si pořídíte nějakou modřinu vy, nebo vaše dítě třeba den před obřadem spadne z kola, zjistěte, zda je to v silách fotografa, nebo se prostě smiřte s tím, že to takto na fotkách zůstane jako vzpomínka, které se třeba za pár let budete smát a tady si náš Pepík rozbil čumáček přesně den před obřadem).


Svatební místo


Místo pro obřad

Při venkovních obřadech je fajn najít stinné místo (stín v čas obřadu, ne jindy :-) ideálně, aby byli ve stínu všichni. Pokud by měla být ve stínu jen půlka, tak to raději udělejte komplet na sluníčku, ať si někteří nezávidí, lepší světelné podmínky :-D Pukud je focení v jiný čas než v pravé poledne, zkuste natočit lidi do protisvětla, nebudou tak mít ostré stíny ve tvářích.


Při výběru místa pro obřad, uspořádání židliček a slavobrány je důležité přemýšlet jako ten, kdo fotí. Většina fotek je z pohledu oddávajícího, takže tak, aby byli nafocení nevěsta a ženich čelem, zadky jim opravdu nefotím. I když místo připravuje koordinátorka, stává se mi, že ve výhledu mimo ženicha a nevěsty mám stan s grilem a maníky v nějakých tričkách s potiskem, kteří gril mají na starosti, vedle nich přinejlepším jasně modrý kontejner.


Dalším nešvarem je super výhled přímo na parkoviště. Pokud obřad nějak zvučíte, nebo máte živou hudbu, která potřebuje elektrické připojení, veďte kabely od opravdu té nejbližší zásuvky a zkuste kabeláž skrýt. rozmístění reprobeden dělejte také s rozmyslem a pokud jsou na stativech, tak je snižte pod úroveň hlav svatebčanů, jako fakt pecka, když na půlce obřadu z mnoha úhlů má nevěsta reprák na hlavě, ať to obejdeš, jak to obejdeš, má ho tam… Zdobení slavobrány volte takové, aby byl přes slavobránu výhled na nastávající novomanžele bez omezení a hlavně zdobte z obou stran tak, aby někde netrčela lepící páska nebo různé aranžovací materiály používané k uchycení výzdoby. Je jako určitě fajn mít slavobránu krásnou z přední části, tak aby hostům spadla brada, ale když pak vidíte fotky, zjistíte, že jen jedna strana opravdu nestačí.


Svatebčany poproste, aby obsadili všechna místa k sezení a nahrnuli se pokud mají místa jen ke stání, tak co nejblíže posledním řadám židlí. Není nic horšího než prázdná židle, která na fotce razí. O telefonech před obličeji a lidech, co se při obřadu nudí a dloubají se v nose asi raději pomlčím. Nejdůležitější na obřadu je pro mně výraz páru, který má svůj velký den. Pokud má někdo za nimi dvě až tři brady při polibku, protože si je právě svým nevhodným postojem vytvořil, tak tam s nimi zůstane zvěčněn. Je-li místem nějaký park, případně jiné veřejné prostranství, požádejte někoho, aby místo řádně uklidil, vynesl koše, posbíral odpadky. Povinností fotografa není na 150 fotkách z obřadu odretušovávat špačky od cigaret.


Místo pro hostinu

Málokdo si uvědomuje, že i místo pro hostinu je neméně důležité. Kulturní domy a různé sály jsou určitě fajn (cenově dostupné), ale fotky budou jen tak dobré, jak dobrý bude prostor. Před svatbou se ujistěte, že jsou funkční všechna světla. Velké množství fotografů díky dostupným technickým možnostem fotí už bez použití blesku. Takže se zvyšujícím se šerem se snižuje kvalita fotek. V absolutní tmě není možné fotit. pokud chcete mít krásnou atmosféru se svíčkami a světýlky, tak na nich také nešetřete, jakýkoliv zdroj světla je pro focení fajn.


Fotografovi řekněte veškeré detaily k místu konání.


Pokud svůj velký den plánujete až v příštích letech a svatební místo stále hledáte, tak za sebe mohu doporučit udělat vše na jednom místě (od příprav až po svatebí noc :-) Tolik času, který ušetříte přejezdy a toho stresu, jestli se vše stihne, to je k nezaplacení. A v dnešní době je už tak veliké množství krásných míst, kde se dá zajistit i suchá i mokrá varianta, že není nad čím váhat.


Novomanželské focení

Je nejlepší směřovat na hodiny, kdy už do západu sluníčka tolik času nezbývá, je nejlepší světlo. Pokud ale potřebujete pořádně zapařit a prostě chcete focení dřív, opět je nutné pro hezké fotky vybrat stinné místo, nefixujte se na zámecké parky, zahrady, fontány a kašny, nejkrásnější fotky jsou v přírodě.


Máte-li obřad později odpoledne, můžeme naplánovat novomanželsé focení před obřadem (ale musíte pro to mít dostatek prostoru, v nějakém shonu a stresu to nemá úplně význam).


Skupinky fotíme bezprostředně po obřadu, než se nám hosté úplně rozprchnou. Pokud jste schopni si toto skupinové focení zorganizovat v jiné části dne, je to samozřejmě možné, ale velká skupinová fotka je ideální hned po gratulacích.


Zábava


Svědek je v této části ten nejdůležitější, vybírejte tedy s rozvahou, pokud chcete mít fotky plné krásných momentek, měl by tu být někdo, kdo trošku převezme iniciativu a zapojí obě strany do akce. Pokud půlku odpoledního programu budete někde poletovat a zařizovat jiné věci, než je užívání si vašeho velkého dne, tak se hosté rozprchnou a momentek tolik nebude. Berte to jako doporučení, pokud prostě máte představu jinou a žádný program úplně hrotit nechcete, tak je to na vás.


Fotokoutek


Pokud máte zájem o profesionální fotokoutek je možné poptat Váš termín u kolegyně photoshoots.cz.


Při tvorbě fotokoutku určitě dbejte na samotnou velikost: čím větší a vyšší, tím lépe. Přeci jen jde o to vytvořit nějaké jednotné pozadí za skupinky alespoň o 5 lidech tak, aby kolem na fotce nebyly další rušivé objekty.


Cedulky do fotokoutku také tvořte dostatečně veliké, ať jsou na fotkách čitelné.


Jak sestavit harmonogram

  1. přípravy - podle zkoušky zjistíte, kolik času zabere líčení a účes, pokud chcete fotit i přípravy ženich a je nutné, aby kvůli tomu fotograf někam přejížděl, tak to určitě zohledněte do plánování a dejte na vše dostatečný prostor, případně pověřte nekoho, kdo fotografa přemístí z místa na místo.

  2. obřad - pokud je obřad pouze civilní počítejte čas 15 - 30 minut, záleží zda máte živou hudbu, případně zda si oddávající připraví nějakou řeč o vás dvou šitou na míru, u církevního obřadu se domluvte s farářem, jak dlouhý obřad bude. Do obřadu připočítejte i gratulace, ty opět mohou zabrat 10 minut, ale i půl hodiny, vše záleží na počtu hostů.

  3. focení skupinek - cca. 30 minut čím větší svatba tím delší toto focení je, samozřejmě pokud stanovíte někoho, kdo bude skupinky organizovat, čas se podstatně zkrátí.

  4. tradice před hostinou - zde záleží jak zdatní jste zametači a kolik škodolibých hostů vám zametenou hromádku rozšlape, ale počítejte tak 15-20 minut

  5. přípitek - většinou je přípitek v režiji tatínka nevěsty a svědka, zde si to proberte s nimi, jak moc se chtějí rozpovídat.

  6. hostina - než se všichny najedí do spokojena může to trvat i hodinu, ale dejte jim i hodinu a půl (po hostině úplně neplánujte žádné velké akce, většinou je dobré po hostině zakrojit dort, ať si ho dají společně s odpolední kávičkou).

  7. krájení dortu - krájení dortu většinou doporučuji řešit tak, že novomanželé zakrojí společně jeden klínek, nakrmí se navzájem alespoň na fotku a pak je zde připravená obsluha, která zbytek dortu odborně rozkrájí a rozdá všem hostům, není-li obsluha, může být k ruce šikovná teta, nebo kamarádka. Přeci jen se vyvarujete toho, že se od padajících kousků, krému a polevy umažete a také toho, že krájením dortu strávíte mládí.

  8. novomanželský tanec je o tom, že společně zatančíte, alespoň na jednu vaši oblíbenou píseň a potom na tu další vezmete tančit rodiče a ostatní hosty, potom je fajn, když už všichni budou pokračovat v tanci a všeobecném veselí (někdy po tanci bývá vhodná chvíle, kdy odběhneme na focení).

  9. novomanželské focení 45 minut čistého času, pokud toužíte po tom, se někam přesouvat, je nutné započítat i cestu. Máte-li závoj, nebo šaty s vlečkou, tak poproste i někoho, kdo pojede s námi, aby pomohl dělat efekty na fotkách. Trváte-li na focení s potomky, tak i někoho, kdo případně bude děti utěšovat, když nebudou mít náladu.

  10. házení kdytice - je o pár minutách, jako pokud se bavíme o klasickém hodu kytkou mezi vdavkuchtivé slečny.

  11. hry pro svatební hosty vybírejte také pečlivě, zvažte, jaké povahy se na svatbě sejdou a zda se budou vůbec chtít zapojit, taková klasika je kvíz s botami, kdy se prověřuje, jak moc dobře se oba znají.

  12. fotokoutek - pokud budete mít, zařaďte ho do programu tak, kdy třeba budete chtít vyrazit na focení, tímto v podstatě krásně vyplníte tu dobu, kdy budete pryč a hosté se budou bavit. Fotokoutek můžete zpestřit třeba kartičkami s úkoly, kdy si hosté vylosují, jak se mají vyfotit (vyfoť se jako ryba, vyfoť se se zmrzlinou)

  13. prskavky - jsou opět tak dlouhé, jak dlouhá je doba hoření prskavek, idálně sáhněte po středních až dlouhých prskavkách. můžete to pojmout jako tanec, ale daleko lepší je to s ničím nespojovat a spíše nechat fotografa, ať udělá špalír, kterým se projdete, dáte si pusu, no a pak se uvidí, na co dalšího zbude čas, než prskavky dohoří. Prskavky plánujte na čas těsně po západu slunce, kdy je obloha tmavě modrá a není úplná tma. V tomto čase vznikají nejkrásnější fotky.




386 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ceník 2024

Všeobecné obchodní podmínky

I. Základní ustanovení Tyto obchodní podmínky upravují vztahy mezi smluvními stranami, kdy na jedné straně je podnikatel, Zita Dirbáková, IČ 76280161 se sídlem Ždánská 249, Bučovice-Kloboučky, 6850

bottom of page