top of page

Co si obléct na focení?

Aktualizováno: 17. 7. 2023

Dost často řešíte, co si na focení obléci. Nejlepší a nejhezčí fotky jsou, když se sladíte. Není to ale podmínka. Všechno berte jako doporučení.


Nejjednodušší a prostě nestárnoucí kombinace je bílé tričko (halenka, košile) a džíny. Na fotkách vypadají dobře tlumenější, nebo jemné pastelové odstíny. Také zemité barvy jako je cihlová, hořčicová, vínová (takové ty tradiční barvy podzimního listí).

Neutrální barvičky se neodrážejí na pleť a nevznikají tak v obličeji barevné přepaly.


Vyhýbejte se křiklavým a neonovým odstínům a černé barvě, sice černá zeštihluje, ale na fotce pak na ní vystoupne kdejaké smítko, nebo prachová částice.

Neberte si věci s nápisy a potisky.


Nemusíte se oblékat formálně, focení v přírodě i v ateliéru by mělo působit uvolněně, toho s kravatou a korzetovou róbou nedocílíme.


Květované vzory, proužky, puntíky jsou určite přípustné.


Jednou novinkou je to, že jsem nakoupila několi šatů a pánských lněných košil, šaty jsou vhodné pro těhotenské, ale i na rodinná focení.

Boty všechny kromě CROCSek, Gumáky povolené pouze pro focení dětí v dešti. Jinak si dejte na nohy cokoliv, nebo dorazte bosky.

Tohle jsou doporučení platná jak v přírodě, tak i v ateliéru. s rozdílem toho, že v ateliéru botičky vyzouváme, ideální jsou bosé nožky, nebo nějaké neutrální ponožky a nebo to naopak vyhnat do extrému nějakými crazy fuskami, které teď frčí, ale je to na vás. Jak říkám, jsou to vaše fotky a to jak na nich vypadáte neurčuji já.


Na vánoční focení pak doporučuji bílou, třeba v kombinaci s béžovou, či zlatou, velmi žádoucí je v tomto případě a zcela vyjímečně rudá. Dále můžete sáhnout po vínové, lahvově zelené, královské modré, světle modré, opět nic nepokazíte bílými tričky a džínami.



457 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše

Ceník 2024

bottom of page